2013 m. balandžio 27 d., šeštadienis

Dovanėlės Mamai

   Kaip jau spėjome pastebėti, už lango vis dažniau šmėkštelna pavasario ženklai - sniegą pakeitė lietus, pūgas - vėjas, o niūrią pilkumą - drovūs saulės spinduliai. Išvien su pavasariu artėja ir labai graži šventė - Motinos diena. Nežinau, ar daug kas ją švenčia, bet net neabejoju, jog visos mamos laukia bent menkutės staigmenėlės iš savo vaikų. Na, o jei tavo galvoje - vien būsimos sesijos rūpesčiai ar šiaip laibi pavasario vėjeliai, tuomet keletas kūrybiškų  dovanų idėjų būtų visai neprošal! Svarbu žinoti, kokia yra tavo mama ir pagal tai nesunkiai iššsirinksi tinkamą dovanos variantą :)


1. Saldumynų mėgėja
Jei namų spintelėse nuolatos gali surasti šokoladinių saldainių, o šaldytuve - kreminių pyragaičių, tikėtina, jog saldi dovana mamą kaip mat nudžiugintų! Tam tereikia keletos premonių:
  • stiklainiuko ar kokio nors kitokio užsukamo indo
  • spalvoto popieriaus
  • patvarių klijų
  • juodo flomasterio/markerio
  • atspausdintos mamos nuotraukos
  • saldainių (rankų darbo, žinoma, būtų apskritai fantastika)
  • ritinėlio kruopštumo
Taigi, surinkus visus reikmenis tereikia iškarpyti dailias aplikacijas (saulutes, gėlytes ar šiaip ką nors gražaus), jomis išpuošti stiklainį, ant dangtelio priklijuoti besišypsančios mamos nuotrauką ir parašyti linkėjimą. A, taip, saldainius į vidų taip pat būtų pravartu sudėti. Tikrai nesudėtinga, o svarbiausia - valgoma ir saldu!


2. Knygų deivė
Kur ne kur pasitaiko mamų, mėgstančių pasinerti į grožinę literatūrą ir ten praleisti dalį savojo laisvalaikio. Jei ir tavo mama tokia, nustebink ją dailiu skirtuku! Čia jau gali duoti valią savo fantazijai - ruošti drobinius, megztus, nertus, aksominius, popierinius skirtukus, padailintus dekupažo aplikacijomis, siuviniais, karoliukais, citatomis ir dar balažin kuo. Svarbiausia, kad juose būtų šlakelis meilės ir rūpesčio - tuomet ir knygos greičiau skaitosi :)


3. Užmirštuolė
Jei turi nuolat skubančią mamą, kurios gausu ir šen ir ten, nustebink ją dailia užrašų knygute. Tau tereikės priemonių knygelei aplenkti ir papuošti - tai gali būti įvairių raštų popierius, nuotraukos, plunksnos ar kitokios aplikacijos. Na, o jei nori galutinai mamą sugraudinti, knygelės vidų papuošk nuoširdžiu linkėjimu ar citata.


4. Akimirkų puoselėtoja
Jei namuose gausu nuotraukų albumų, sienos nukabinėtos prisiminimais keliančiomis fotografijomis, o spintų stalčiai prikimšti sentimentalių smulkmenų, tuomet vertėtų uždėti vyšnią ant saldaus torto viršūnės ir nustebinti mamą netikėta nuotraukų kompozicija. Tam reikės:
  • visų šeimos narių
  • a4 formato popieriaus lapų
  • fotoaparato
  • rėmelių
Taigi, surinkus visus šeimos narius, reikia sugalvoti, kokią žinią ar linkėjimą mamai norite perduoti. Galbūt tai bus jos vardas, galbūt - linkėjimų rinkinys iš įvairių reikšmingų žodžių. Surašę ant popieriaus lapų raides arba žodžius, po vieną nusifotografuokite, gautas nuotraukas išryškinkite ir sudėkite į rėmelį arba rėmelius. Taip namų sienas papuoš bene asmeniškiausias koks tik gali būti paveikslas.


5. Barbė devyndarbė
Paskutinioji dovanų idėja pradžiugintų turbūt kiekvieną mamą. Kodėl? Visos jos nori atrodyti patrauklios, jaustis pailsėjusios ir skirti malonių akimirkų sau po sunkių dienos darbų. Prie šio noro gali prisidėti ir tu, padovanodama(s) mamai smagų vonios rinkinuką, sudarytą iš spalvingų jūros druskų, pliaušinių ir šampūnų. Vienintelė dalis, reikalaujanti rankų darbo - indelius iš vidaus papuošti raidėmis, iš kurių susitėtų žodis "mamai" arba "mamos". Tuomet niekas vonioje nebeturės pretenzijų į šį spalvingą rinkinį, kurio dėka mama vėl atgaus jėgas ir gerą nuotaiką.


   Taigi, pabaigai tenoriu palinkėti visiems kantrybės ir išradingumo - gal rezultatai ir nebus tokie tobuli, kaip fotošopu padailintose nuotraukose, tačiau jie neabejotinai atliks savo misiją - pradžiuginti mamą. Na, o jei netingėsite - pasidalinkite savo dovanėlių kūrimo įspūdžiais, būtų smagu išgirsti kaip Jums sekėsi. Sėkmės! ;)


Paveikslėliai iš weheartit.com

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą